Gabriellas ordlycka

Gabriellas ordlycka

Om bloggen

En blandning av allt det som är livet, uttryckt i ord som blir ordlycka, ibland snubblande nära olyckan.

Det blir ändå magiskt

Jag skriverPosted by Gabriella Wed, December 19, 2012 15:37:11
Som jag älskar. Skrivdagarna och familjen. Att det blir som det blir, men ändå magiskt. I dag skulle vara en hel dag att skriva. Fel, i dag skulle vara den dag som blev. Det blev en dag då jag tog emot min första prao-elev på min skrivförmiddag. Isak fick ställa in sin tänkta prao på grund av halsont. I stället fick han prova på vad det innebär att vara författare och se till att få jobbet gjort när det finns tid för att göra jobbet.

Författare är väl kanske att ta i men det låter mer på riktigt så. Konstigt att skriva på lappen till skolan att han får hälsa på i sin mammas dröm, tänker jag. Dagen började med en uppvärmningsövning med flödesskrivning. Sedan kastade vi oss in i en skrivuppgift, att utifrån en bild berätta en historia, först i jag-form och sedan i tredje person. Vi har haft fikapaus, motionshalvtimme och lunchrast. Avslutade dagen med läsning, för att få inspiration och en bokrecension, eftersom boken tog slut.

Det har varit en dag i lyx. Solen färgade himlen rosa utan att våga visa sig på riktigt. Fåglarna lät oss komma nära utan att fly. Tiden gick alldeles lagom långsamt fram. Nu har jag fått en stund ensam i huset medan resten av familjen köper oss en julgran. Efter en timme vid datorn har jag avslutat ett kapitel och börjat på nästa. Det kapitel jag gruvat mig mest för har landat och jag tror det blir lättare att fortsätta nu. Det avslutade kapitlet innebär också att jag tror att jag kommit mer än hälften och den känslan är stärkande.

Mörkret har lagt sig utanför fönstret. Kan ana konturen av de stora granarna mot den svartnande himlen. Det är dags att åka in till min andra arbetsplats. Umgås med arbetskamraterna där, dricka glögg och avsluta kvällen med PechaKucha-Night på Framnäsbaren. Dagen blev magsik.

  • Comments(0)//gabriellas.ordlycka.se/#post109