Gabriellas ordlycka

Gabriellas ordlycka

Om bloggen

En blandning av allt det som är livet, uttryckt i ord som blir ordlycka, ibland snubblande nära olyckan.

Nytt, Fredagstanken

FredagstankenPosted by Gabriella Fri, December 28, 2012 14:40:04
December blev en månad fylld av musik och poesi. Just som livet när det är som bäst. Det var en utmaning som förvånade mig med att vara lustfylld och lockande. Det gav mig en rutin att sätta bloggen i ett av mina första rum, tillsammans med ordlek, rytm och toner.

Det har gjort mig glad och hjälpt mig att vara nära alla andra känslor också. Det har väckt glädjen i att placera orden i poesins former och oformer. En glädje jag tänker hålla fast vid och fortsätta njuta av.

Nu väntar nya utmaningar, bland annat att fortsätta kämpa med den jag redan antagit, i form av mitt bokmanus. Jag ger mig en till, för att jag vill. Jag vill visa för mig själv att jag kan skriva en krönika varje vecka. Inte nödvändigtvis lika lång som de som publiceras i Tidningen 7. De får bli så långa som det krävs för att orden ska få plats. Orden som formar tankarna, iakttagelserna, känslorna, frågorna och insikterna. Det som jag så gärna delar med mig av och hoppas att andra kan känna igen sig i, inspireras av, motiveras av, söka tröst i, glädjas åt eller ta emot på sitt alldeles egna sätt.

Då är det bestämt. Jag skriver ett längre inlägg varje fredag och kallar det för Fredagstanken. Inte stanken av fredag, utan tanken som kommer, kanske framkallad av doften av fredag, eller andra dofter, eller ingenting alls. Varsågod Gabriella, där har du en ny utmaning. Tack, tack.

  • Comments(0)//gabriellas.ordlycka.se/#post116