Gabriellas ordlycka

Gabriellas ordlycka

Om bloggen

En blandning av allt det som är livet, uttryckt i ord som blir ordlycka, ibland snubblande nära olyckan.

Livet gör ont nog

FredagstankenPosted by Gabriella Fri, December 28, 2012 14:44:49

Med julen kommer friden och medvetenheten om platser där den uteblir.

Insikten om att det finns rum som rymmer annat än värme. Rum där inga gåvor överlämnas, ingen omtanke inslagen i prassligt papper förseglat med kärlek och välvilja, från människor till medmänniskor.

Julen kommer med många budskap. Den här julen väljer jag att lyfta min jullykta och låta den sprida sitt sken över godheten. Livet gör ont nog helt på egen hand. Det innehåller så mycket som vi inte rår på, som slår oss till marken, sänker gnagande oro över oss eller näst intill krossar oss under sin tyngd. Vi äger ingen som helst rätt att ytterligare tynga vår egen eller våra medmänniskors tillvaro med onödiga, dumdristiga eller direkt elaka tilltag.

Nu när julen lämnar oss och ljuset kommer tillbaka får vi inte låta det blända oss till blindhet. Vi måste fortsätta se oss själva och varandra. Se på riktigt, med snälla ögon. Förlåtande ögon. Våra vackra ögon som speglar den lågt stående solen.

Jag önskar det bästa till oss, all ni, alla vi och jag och du och dom andra. Jag önskar att de sista skälvande dagarna av det år som var 2012 ska fyllas av ljus och godhet så att det spiller över in på 2013 och ger det nya året en vacker start.

  • Comments(0)//gabriellas.ordlycka.se/#post117