Gabriellas ordlycka

Gabriellas ordlycka

Om bloggen

En blandning av allt det som är livet, uttryckt i ord som blir ordlycka, ibland snubblande nära olyckan.

Då tänker jag på Sigrid

Jag läserPosted by Gabriella Mon, June 29, 2015 21:02:52
Elin Olofssons "Då tänker jag på Sigrid" får bli mitt sommarboktips. Själv läste jag ut den medan det fortfarande rådde starka tvivel om huruvida sommaren alls existerade. Jag valde den lite på måfå där den stod skyltad i hyllan på biblioteket. Läste baksidestexten och kände igen tonen och till viss del miljöerna, kunde se likheter med det jag själv skriver, mitt bokmanus, min Kim-berättelse.

Den är följsam, men det finns det som skaver och skapar intresse, framåtdriv. Jag tycker om gestaltningarna, av både karaktärer och miljöer. Det finns händelser i förfluten tid som behöver förstås för att förklara den tid som levs just nu. Jag fattar tycke för huvudkaraktärerna och vill veta hur de går för dem. Om någon i framtiden kommer att säga det om min bok kommer jag att vara mer än överlycklig!

Det här var Elin Olofssons debut. Hennes andra bok, "Till flickorna i sjön" finns som sommarföljetong i ortstidningen. Om någon av mina böcker i framtiden kommer att finnas som följetong i ortstidningen kommer jag också att vara mer än överlycklig…

Sommaren existerar, det visade den på riktigt igår och lovar att göra resten av veckan. Det gör mig också lycklig!


  • Comments(0)//gabriellas.ordlycka.se/#post553