Gabriellas ordlycka

Gabriellas ordlycka

Om bloggen

En blandning av allt det som är livet, uttryckt i ord som blir ordlycka, ibland snubblande nära olyckan.

Vill tydligen semester

BlandatPosted by Gabriella Mon, July 06, 2015 22:02:00
Tyckte att jag hade kommit igång så fint, som en nystart nästan. Med regelbundna inlägg här, lekande lätt. Det höll en vecka, sedan ville jag tydligen semester. Inget konstigt alls. Hela landet stannar ju upp nu. Varför inte jag? Så många tankar, idéer och planer vill ta plats i mitt huvud. De kommer och går, ställer sig framför varandra, armbågar sig fram, väsnas och ber om min uppmärksamhet. Förstår de inte att jag vill semester? Jag vill tankarna och idéerna också, men inte nu. De får fortsätta slå sina kullerbyttor, jag lovar att inte tappa bort dem. Jag skriver dem med ord och korta meningar i min anteckningsbok. Där står saker som "en till blogg för den som saknar mina krönikor", "e-kurser för den som vill skriva", "fler noveller", "nytt upplägg skrivkurs", "arrangera skrivarweekend", "marknadsföra mig mot företag som behöver köpa skrivtjänst".

Men nu vill jag tydligen semester, inget konstigt alls. Bara alldeles, alldeles underbart. Skriva på bokmanuset blir det enda jag inte tar semester från. I stället försöker jag så ofta som möjligt hitta tillbaka till den scen som pågår. För att hitta nästa ord, nästa rörelse, nästa steg fram mot slutet.

Vädret försöker lura mig, få mig att tro att jag väntar på sommaren, men sommaren kommer inte att komma, den är redan här, just så som den är tänkt att vara, guldglänsande och varm, åtminstone på insidan och det är ju det som räknas...
  • Comments(0)//gabriellas.ordlycka.se/#post554