Gabriellas ordlycka

Gabriellas ordlycka

Om bloggen

En blandning av allt det som är livet, uttryckt i ord som blir ordlycka, ibland snubblande nära olyckan.

Musiken när jag skriver

Jag skriverPosted by Gabriella Fri, September 18, 2015 18:13:30
Inspireras av musiken. Berättade om det här på bloggen i går, när jag skrev om kärlek. Har flera spellistor, musik vald utifrån olika stämningar. Instrumentalt när det behövs för att inte orden ska störa. På isländska, franska eller italienska när jag vill höra ord men inte förstå allt.

Idag skriver jag på bokens näst sista kapitel. Känns overkligt. Hade tre kvar, men två fick bli till ett, så det är det näst sista. Snart är det kapitlet till ända och det återstår ett.

Skriver om karaktären som är mamma i nutid i min berättelse, en mamma på väg mot pension. I det näst sista kapitlet får vi möta henne när hon är ung, när det vuxna livet är på väg att börja för henne. Kapitlet ska ge oss förståelse för vem hon är, vem hon var då, den hon varit i berättelsen. Det hon visat för oss och det som varit dolt. Jag behövde annan musik då, rätt musik, och valet var enkelt.

Jag backade i tiden, till tiden då min mamma var ung. Hon älskade Elvis och hon älskade Monica Zetterlund. Det fick bli Monica, för att jag behövde det mjuka, det lågmälda och samtidigt det lekfulla, nyfikenheten, nyckfullheten och sorgsenheten där inunder. (inser att Elvis nog hade allt det också…)

Tack mamma och tack Monica, för inspirationen. Ni kanske sitter tillsammans just nu, vid ett cafébord intill en jukebox och snackar musik...  • Comments(0)//gabriellas.ordlycka.se/#post562