Gabriellas ordlycka

Gabriellas ordlycka

Om bloggen

En blandning av allt det som är livet, uttryckt i ord som blir ordlycka, ibland snubblande nära olyckan.

Kraftsamling

SjälenPosted by Gabriella Thu, September 24, 2015 21:08:53
Dimman låg tät den här morgonen. Dolde landskapet och höstglöden, bäddade in. Allting långsamt, i maklig takt. Ett försök att hitta det positiva i något som för stunden bara känns negativt. Ett beslut att ställa in föreläsningen med Kajsa Ingemarsson eftersom hennes sjukskrivning gjorde att det kändes allt för osäkert att fortsätta försäljning och planering. Ett velande huruvida vi borde ha chansat, vågat, tagit risken, litat på att det blir bra. Mitt velande, gör mig alltid på dåligt humör, gör mig inte gott, inte alls.

Släppte taget om det, kokade kaffe och fyllde i termos, bredde ett par smörgåsar. Andas in, andas ut, börja gå. Till sjön där vattnet stigit de senaste dagarna efter allt regnande. Stranden mindre, men sittplatsen fortfarande på torra land. Luften lite kyligare där nere där dimman just lättat. Tystnaden bryts av en skränande kör som glider in på breda vingspann. Kanadagäss, i massor, sveper in på låg höjd över mig och vattenplanar ner på sjöns spegelyta. De intar sjön, ser ut att vilja göra anspråk på stranden men stannar ett par meter ut i vattnet.

Skådespelet sedan, hur de njöt av sitt badande. Tvättade, dök, putsade, låg på rygg och sprattlade med fötterna, prövade sina vingar, mätte sina krafter med varandra och visade upp sig. Vågade inte gå allt för nära, men kunde röra mig rätt fritt utan att de lade märke till mig. Försökte fånga deras badlek med min enkla kamera.

Vänder mig till Solöga än en gång, för att läsa om Kanadagåsen, eftersom vi valde att komma till stranden samtidigt, eftersom jag fick finnas mitt bland dem.

"Nya möjligheter kommer att dyka upp i ditt liv. Ta för dig. Denna fågel kommer med ny energi."

Ja, jag fick ny energi och jag lovar, jag kommer att ta för mig när det nya kommer!

  • Comments(0)//gabriellas.ordlycka.se/#post565