Gabriellas ordlycka

Gabriellas ordlycka

Om bloggen

En blandning av allt det som är livet, uttryckt i ord som blir ordlycka, ibland snubblande nära olyckan.

Startar nytt

Jag skriverPosted by Gabriella Thu, November 26, 2015 21:22:58
Nu börjar tankarna landa kring nästa skrivprojekt. Kan och vill inte berätta för mycket än. Behöver förbereda mig, bygga upp, beskriva för mig själ, förstå och känna in. Men jag vet att det är en novellsamling. Jag vet att berättelserna i den kommer att finnas nära. Nära mig, nära havet, skogarna, bergen, himlen, årstiderna, utsikterna och insikterna. Jag tror också att mitt tyska arv kommer att synas någonstans bland orden. Jag vill det.

Berättelsen om Kim, bokmanuset jag avslutat, innehöll så mycket av det som var mamma. Det liv som blev hennes. Jag känner en längtan att skriva en berättelse där det som blev, och som fortfarande är, min pappas liv får speglas. Till att börja med som en aning bland någon av novellerna, senare kanske som en egen roman.

Lyssnade till ett avsnitt av Kulturradion special på P1, med titeln "Att skriva om kriget". Fyra författare berättar om sina erfarenheter från att skriva om andra världskriget. Det krig som bröt ut samma år som min pappa föddes i Tyskland. Intressant att lyssna till och framförallt inspirerande och motiverande. Processen har börjat i mig, jag känner det. Det finns något som vill bli skrivet, av mig.

Här kan du lyssna till programmet med författarna Astrid Seeberger, Lotta Lundberg, Ola Larsmo och Steve Sem-Sandberg.


  • Comments(0)//gabriellas.ordlycka.se/#post587