Gabriellas ordlycka

Gabriellas ordlycka

Om bloggen

En blandning av allt det som är livet, uttryckt i ord som blir ordlycka, ibland snubblande nära olyckan.

Min gåva att förvalta

StarkskörPosted by Gabriella Sun, August 25, 2013 18:41:00

Jag iakttar, noterar, tar emot, kan inte stoppa. Alla detaljer, varje ton, nyanserna, stygnen, ett knäppande eller en fond av ett svagt brus. Jag dränks i hamrande kaskader, munnars rörelser som jag inte hinner följa, starkt ljus som bländar mig ända in i själen. Kan inte stoppa. Har sett det som ett handikapp. Något som hindrar mig, försvårar och krånglar till det. Något jag måste förklara, ursäkta och dölja. Vill inte se det så längre.

Det är min talang, min förmåga, min gåva att förvalta och vårda. Min känslighet. Den blev starkare och mer påtaglig efter min period med utmattning och sjukskrivning för sju år sedan. Men den fanns där innan också. Jag hade bara inte lärt känna den, lärt mig att leva med den, låtit den ta plats och visa sina fördelar. Vad jag kan göra med den. Nu vet jag bättre. Nu håller jag den med mjuka händer och tillåter. Det är den som ger mig alla intryck som sedan tar sig uttryck, i mina texter.
  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.