Gabriellas ordlycka

Gabriellas ordlycka

Om bloggen

En blandning av allt det som är livet, uttryckt i ord som blir ordlycka, ibland snubblande nära olyckan.

En skön trötthet

Jag skriverPosted by Gabriella Tue, September 22, 2015 22:22:25
När tröttheten är skön, när den orsakas av en hel dags textarbete, då är den en njutning. Det är dagen efter idag. Dagen efter att jag tagit mig igenom mitt manus, sökt saker jag måste städa i, sådant jag skrivit utan att tänka på vad jag skrivit före eller vad jag kommer att skriva efter. Saker som inte stämmer, som inte går ihop, som skapar hack i läsningen. Sådant städade jag och så skrev jag det näst sista kapitlet till dess slut.

Dagen varade från 7.45 till 21.15. Den avslutades med att manuset fick följa med ett mail ut i natten. Ett manus där det allra sista kapitlet fortfarande saknas. Det allra sista kapitlet återstår, men jag behöver några dagar med distans. Behöver bära med mig hela berättelsen, låta den finnas med mig, nära, ta med den ut i skogen kanske. Sova med den. På torsdag ska jag sätta mig igen. Då börjar jag med slutet. Men just nu så trött. En tyngd i kroppen. Behöver vila.


Foto: Freeimages.com/Emma Johansson

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.