Gabriellas ordlycka

Gabriellas ordlycka

Om bloggen

En blandning av allt det som är livet, uttryckt i ord som blir ordlycka, ibland snubblande nära olyckan.

Följebrevet klart

Jag skriverPosted by Gabriella Thu, October 29, 2015 20:54:43
Sex kapitel kvar att läsa igenom. Följebrevet skrivet. I morgon är en stor dag. I morgon kommer mitt manus, berättelsen om Kim, att landa i inkorgen hos de två stora förlagen. De tar emot digitala manus. Jag börjar så. Skickar till fler sedan, till de som vill ha manuset utskrivet på papper.

Har satt en titel idag. Den kommer kanske att ändras. Jag har inte ägnat den så mycket tanke. Under arbetet med manuset har det för mig hetat Kim - Känslan I Mig. KIM blir förkortningen av titeln. Nu har jag förenklat. Valt titeln Känslan inom mig.

Har skrivit följebrevet idag. En rejäl utmaning. Har haft svårt att berätta för andra vad boken handlar om. Tystnat, inte hittat orden, kanske inte varit riktigt säker själv. I följebrevet tvingas jag beskriva och det går. Ger er ett stycke här innan jag blåser ut ljuset för idag, släcker ner datorn och släpper taget en stund. I morgon nya tag, de sista för den här gången...

Från mitt följebrev:
Känslan inom mig
är en berättelse om att bära för mycket inom sig, att välja ensamhet, att behöva närhet. När Kim, 33 år, återvänder till Norrland efter flera år i storstaden är det inte för att komma nära. Inte nära familjen, inte nära någon. Lika fast beslutsam som hon var när hon lämnade är hon när hon återvänder. Det här ska bli början på något annat, en utväg från det som inte längre går att uthärda. Men Kim kommer nära där hon landar i sitt hus, i byn Nivsjö, en bit utanför staden där hon vuxit upp. I närheten finns mamma Ingrid och resten av familjen med alla minnen från hur det var före. Där finns den gamla kvinnan Lisa i grannhuset och där finns Mårten med sin skorstenspoesi. Människor med livsöden som, när de flätas samman med Kims, gör hennes värld lite större och lite mera mindre ensam. Kanske kan det hjälpa Kim att läka de sår som hon så länge burit dolda inom sig.





  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.