Gabriellas ordlycka

Gabriellas ordlycka

Om bloggen

En blandning av allt det som är livet, uttryckt i ord som blir ordlycka, ibland snubblande nära olyckan.

Årets vackraste igår

SjälenPosted by Gabriella Fri, December 25, 2015 18:30:48
Det var en av årets vackraste dagar. Det var julafton. Låg decembersol, nysnö på marken och frost i träden. Jag fick en oväntad julklapp. En promenad med fjortonåringen, sonen som nästan alltid tackar nej till sällskap på sina promenader. Han går helst ensam, men i går fick jag gåvan att gå med honom. Vi förstummades av ljuset, av sagovärlden vi vandrade i, ja kanske mest jag, men han är också uppmärksam, han ser, han känner.

Ingen av oss hade med sig mobiltelefonen. Ingen möjlighet att avbilda det obeskrivligt vackra för att sedan dela det till andra. All möjlighet att låta bilderna fästa vid våra själar i stället. All möjlighet att dela stunden, bara vi två, tillsammans.

Dagen före fick jag en liknande stund ute med elvaåringen, dottern som helst stannar inne. Vi fick också gnistrande snö och solglitter, delat, tillsammans. På den promenaden hade jag en kamera med. Delar några bilder från stunden, här med er.

Det är fint att avbilda det vackra, att dela, beskriva för andra, men något speciellt att uppleva något och behålla det för sig själv, eller dela upplevelsen med någon och sedan veta att samma bild som fäst sig vid min själv finns intill en annan själ.

Det är stilla där ute nu. Fullmånen vilar vid stjärnorna, väntar på en storm som vi fått förvarning om, lyser upp juldagens afton. Jag önskar dig en fortsatt skön julhelg.
Kram!



  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.