Gabriellas ordlycka

Gabriellas ordlycka

Om bloggen

En blandning av allt det som är livet, uttryckt i ord som blir ordlycka, ibland snubblande nära olyckan.

Artist Date

KreativitetPosted by Gabriella Sun, January 10, 2016 16:59:19
Det har varit kalla dagar. Värmen i huset bråkar med oss och vill inte alls bjuda på den komfort vi önskar. Ständigt påbylsad och med stela fingrar. Inte optimalt för en konstnär… men en får gilla läget!

Min första vecka med The Artist's Way och jag gillar det. Varje morgon skriver jag eftersom det ingår att jag ska göra det. Flödesskrivning direkt när jag vaknar. En skön kommunikation inåt som förvisso innehåller massor av gnäll, självkritik och ord som rädsla, trötthet och så klart kylan. Men det är det som är grejen, allt det där ska ut, bli synligt, kanske ifrågasättas.

Varje vecka ska jag ta med mitt konstnärsjag på en så kallad Artists Date. Bara jag, inte tillsammans med någon annan. Något kreativt, inspirerande eller bara roligt. Min första var i fredags. Inskrivet i kalendern. Två timmars målning. Dotterns akrylset kom till användning. Skön musik i bakgrunden och tankarna på ingenting annat än färgerna och känslan av att hålla pensel i handen. Längesedan. Det blev tre timmar. Det blev blått och grönt, skog och vatten, himmel. Tror det kan vara Kims skog, Kim från min berättelse. Berättelsen som just nu förhoppningsvis lever ett aktivt liv bland förlagsmänniskor…

Det är min resa så här långt. Jag har fått göra upp med några gamla "monster" också. Skriva ner minnen av människor på olika sätt gjort att jag tvivlat på min kreativitet, på att jag har rätt till den, att jag mår gott av den, att den får vara viktigt. Det fanns några och jag har tillåtit mig att minnas dem för att sedan ge dem svar på tal och lägga dem bakom mig igen. Skönt det också.

I morgon börjar vardagen igen på det här nya året. Den ska få finnas där, jag ska vara i den. Se vad den vill med mig, vad jag vill med den. Känna efter, ta det varsamt. Så får det bli.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.