Gabriellas ordlycka

Gabriellas ordlycka

Om bloggen

En blandning av allt det som är livet, uttryckt i ord som blir ordlycka, ibland snubblande nära olyckan.

Företagarkepsen

KreativitetPosted by Gabriella Fri, February 19, 2016 17:59:51
Jag försöker sätta ord på det som pågår. Det som pågår här hos mig, valet att vara min egen på halvtid, sökandet efter vem jag är som företagare, vad det är jag ska företaga med. Vet att det är orden, men är inte helt säker på huret.

Det är lätt att fastna i frågan om var pengarna finns. Var finns de som vill betala för det jag gör, för mina ord? När jag fastnar i den frågan fastnar också orden. De blir hängande mellan "Gabriella som skriver" och "Gabriella som är företagare". På Företagarkvällen här i Örnsköldsvik förra veckan var Ola Salo på plats för att underhålla. Han gav också en längre intervju där han bland annat fick frågan om han ser på sig själv som företagare. Svaret var inte oväntat, men det är skönt att få bekräftat från någon etablerad att det minsann inte är lätt.

Ola pratade om "företagarkepsen", att den måste på ibland för att kunna tänka taktik och strategi. När det kommer till skapandet måste den kepsen av, gömmas undan. Då behöver vi gå in i ett annat rum där vi inte är så beräknande och analytiska. Där kan vi ta oss friheten att hitta tillbaka till den barnsliga glädjen i att leka och hitta på saker.

Jag övar mig på att bära företagarkepsen. Den kliar och skaver lite, behöver kanske justeras, formas för att passa mig och mitt huvud, mig och mitt artisteri, mitt skapande, min kreativitet. Just nu finns den största glädjen i att hitta form och innehåll för att inspirera andra.

Glädjen finns också i mitt eget skrivande, som kommer att få ta plats i ett bokprojekt som jag ska driva på egen hand, i samarbete med andra. Jag tror på glädjen. Att känna efter var den finns, följa den och ta med sig energin från den in i rummet där företagarkepsen hänger på sin krok och väntar. I dag fick den hänga kvar på sin krok hela eftermiddagen. Jag var upptagen med annat, med att släppa själen fri över vita vidder, lyssna till tystnaden och försöka hålla balansen.

Önskar dig en magisk helg oavsett vilken keps du bär!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.