Gabriellas ordlycka

Gabriellas ordlycka

Om bloggen

En blandning av allt det som är livet, uttryckt i ord som blir ordlycka, ibland snubblande nära olyckan.

Vidöppen

SjälenPosted by Gabriella Tue, April 19, 2016 20:42:50
Hopkrupen, med armarna om mina knän, en omfamning av mig själv. Jag behöver den nu. Behöver värna om min skyddslösa själ, mitt vidöppna kreativa jag. Så lever jag helst. Vidöppet, i ett fritt flöde. Men det har ett pris.

Jag mötte människor i dag som behövde någon som lyssnade. Där fanns jag med min öppenhet och jag hann inte sätta upp något filter, inget säkerhetsnät som kunde dämpa kraften i deras ordflöden. Allting nådde in och mycket stannade kvar där. Ingenting var riktat mot mig, allt rörde deras dåtid där jag aldrig funnits. Det gick ändå inte att stoppa.

Deras ord satt kvar efteråt, deras känslor följde mig under dagen och det tog mig hela kvällen att försiktigt lösgöra mig. En stilla stund med slutna ögon för att lyssna inåt efter vad det var som hittat in. Sedan en stund i skogen. Min hand mot en trädstam, mina ögon mot kvällssolen, vinden genom själen.

Det släppte, lättade. Kanske finns det knappt synliga märken kvar. Kanske fäster världen sina trådar så, mellan oss människor som vandrar här. Osynliga trådar som väver en mänsklighet under en bråkdel av en evighet.


  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Gabriella Fri, May 20, 2016 08:34:09

Tack Agneta!

Posted by Gabriella Fri, May 20, 2016 08:33:39

Tack Agneta!

Posted by Agneta Sun, May 15, 2016 20:15:32

Så rikt att kunna vara så öppen. Filter behövs. Konsten är att kunna bedöma när. Inte alltid lätt.

Posted by Agneta Sun, May 15, 2016 20:15:24

Så rikt att kunna vara så öppen. Filter behövs. Konsten är att kunna bedöma när. Inte alltid lätt.